Converteer MBR GPT-schijf

Hoe te converteren tussen GPT- en MBR-schijf?

Waarom MBR-schijf converteren naar GPT-schijf?

• MBR-harde schijf ondersteunt alleen schijfgrootte tot 2TB.
  • MBR-schijf ondersteunt maximaal 4 primaire partities of 3 primaire partities plus een uitgebreide partitie.
  • Afhankelijk van de toewijzingsregel voor de stationsletter, nadat "Z" is toegewezen, worden nieuwe partities niet weergegeven.

Na het converteren van MBR-schijf naar GPT, zullen dergelijke beperkingen niet bestaan.

Tegenwoordig zijn hardwareprijzen veel goedkoper, u kunt eenvoudig een zeer grote opslagruimte creëren met TBs-schijf en RAID-controller. Om de virtuele schijf en partities te gebruiken die groter zijn dan 2 TB, moet u de schijf van MBR naar GPT converteren, anders wordt de rest van de schijfruimte verspild.

Hoe MBR-schijf naar GPT te converteren?

Start het programma en klik met de rechtermuisknop op de MBR-schijf die u wilt converteren en selecteer vervolgens "Converteren naar GPT-schijf".

Converteer MBR-schijf

Klik in het pop-upvenster op OK en terug naar het hoofdvenster, druk linksboven op de knop "Toepassen" om door te gaan, klaar.

Converteer naar GPT

Waarom GPT-schijf converteren naar MBR?

Windows 95/98 / ME, Windows NT4, Windows 2000, Windows 2003 32-bit, Windows XP 32-bit-versie ondersteunt geen GPT-partities, dus je hebt geen toegang tot de gegevens totdat je ze terug converteert naar een MBR-schijf.

Alle Windows kan opstarten vanaf een MBR-schijf, maar u kunt alleen opstarten vanaf een GPT-schijf als u een ondersteund besturingssysteem heeft en uw moederbord EFI BIOS heeft ingeschakeld.

Hoe MBR-schijf naar GPT te converteren?

Het is vergelijkbaar, klik met de rechtermuisknop op de GPT-schijf en selecteer "Converteren naar MBR-schijf".

Het maakt niet uit of u MBR naar GPT-schijf wilt converteren of GPT naar MBR wilt converteren, onze software kan tussen MBR en GPT converteren zonder gegevens te verliezen.